23 Kasım 2014 Pazar

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE



MALZEMELER

Hamuru İçin:
3 su bardağı pilavlık bulgur1 su bardağı köftelik bulgur2 çorba kaşığı unTuzSu

İç Malzemeleri;

3 patates
2 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ

Pul biber,Karabiber,Tuz

Servis için;Tereyağı


YAPILIŞI:
Öncelikle hamuru için yoğurma kabına kalın bulguru, un, köftelik bulguru ve tuzu koyup karıştıralım. Üstüne 1 su bardağı suyu boşaltıp yarım saat dinlendirelim.
O dinlenirken iç malzemeleri hazırlayalım. Patatesleri haşlayalım. Patatesler haşlanırken soğanları soyup küp küp doğrayalım. Derin bir tavada soğanları pembeleşene kadar kavuralım ve salçayı ekleyelim. Haşlanan patatesleri soyup ezelim veya rendeleyelim. Patatesleri soğan harcına ekleyip tuz ve baharatları kararında kattıktan sonra biraz öyle kavuralım özdeşsin. Hazır olan içi soğuması için kenara alıp hamuru hazırlayalım. Dinlendirdiğimiz hamuru azar azar su ilave ederek yoğuralım ve hamur elde edelim. Elde ettiğimiz hamuru yuvarlayıp avuç yardımıyla tutarak parmak yardımıyla içini oyarak iç harcı ekleyip kapatalım. Birbirlerine yapışmayacak şekilde geniş bir siniye dizin. Bu işlem bitene kadar devam edelim. İşimiz bitince derin bir tencere alın su kaynatın kaynayınca tuz ilave edin ve köftelerinizi haşlayın. Piştiğini anlamak için belli bir aralıkla sessiz ortamda kulağınıza götürün çıtlama sesi duyarsanız pişmiştir. Çok nazik davranın parçalanmasın, haşlanan köfteleri bir kaba süzgeçli kaşıkla alıp koyun. Tereyağı kızdırıp üzerine gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.

BOŞNAK BAKLAVASI


 Boşnak Baklavası 

Malzemeler:

  • 1 Paket Hazır Baklavalık yufka
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı Tahin
  • pudra şekeri
    Yapılışı
  • Çok Pratik ve lezzetli bir Tarif. Her an yapılacak ve çok beğenilecek tariflerden biri.
    Tahini rahat uygulama yapacağımız bir kaba alalım. Toz şekerle cevizi de alalım ve yufkaları 2 şer kat alarak önce tahini fırça yardımıyla sürelim. Üzerine toz şeker ve ceviz serpip 2 kat yufka koyalım bu işlemi 3 kez uygulayıp son kata 2 kat eklemeden rulo saralım ve ruloları ceviz büyüklüğünde dilimleyip fırın tepsisine tek tek koyalım. İşlem istediğiniz miktar kadar devam etsin. Pişmesi için 180 derecelik fırına atıp üzeri kızarıncaya kadar bekliyoruz. Pişen tatlılarımızı ılıyınca bir kaba alıp üzerine pudra şekeri döküyoruz. Afiyet olsun.