7 Ekim 2014 Salı

KURU MEYVELİ KURABİYE


MALZEMELER

  • 225 gram tereyağı veya margarin oda sıcaklığında
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri veya toz Şeker
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık robottan çekilmiş
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 su bardağı un (silme)
  • 1-1, 5 su bardağı kadar istenilen kuru meyve karışımı (ben hazır aldım)

YAPILIŞI

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Mikserle yağ ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğrulacak. Ölçüler tam kullanılırsa, sert bir hamur elde edersiniz, ama eğer kum kum olduysa ve toparlanmıyorsa bir kaç kaşık süt ilave edebilirsiniz.
Hamurdan elinizle küçük parçalar kopartıp istediğiniz şekli verebilirsiniz veya benim gibi kurabiye kalıpları kullanabilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısınan fırında kurabiyeler kızarıncaya kadar pişirin. Üzeri biraz beyaz kalır ama kurabiyelerin altı kızarınca fırından alın. Tepsi içinde tamamen soğutun. Sıcakken kurabiyeler dağılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder