23 Kasım 2014 Pazar

BOŞNAK BAKLAVASI


 Boşnak Baklavası 

Malzemeler:

  • 1 Paket Hazır Baklavalık yufka
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı Tahin
  • pudra şekeri
    Yapılışı
  • Çok Pratik ve lezzetli bir Tarif. Her an yapılacak ve çok beğenilecek tariflerden biri.
    Tahini rahat uygulama yapacağımız bir kaba alalım. Toz şekerle cevizi de alalım ve yufkaları 2 şer kat alarak önce tahini fırça yardımıyla sürelim. Üzerine toz şeker ve ceviz serpip 2 kat yufka koyalım bu işlemi 3 kez uygulayıp son kata 2 kat eklemeden rulo saralım ve ruloları ceviz büyüklüğünde dilimleyip fırın tepsisine tek tek koyalım. İşlem istediğiniz miktar kadar devam etsin. Pişmesi için 180 derecelik fırına atıp üzeri kızarıncaya kadar bekliyoruz. Pişen tatlılarımızı ılıyınca bir kaba alıp üzerine pudra şekeri döküyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder