16 Ekim 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI


Malzemeler:


1 adet küçük boy beyaz lahana

3 kuru soğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı kuru nane
yarım yemek kaşığı yeni bahar
2 yemek kaşığı toz şeker
tuz
karabiber
zeytinyağı

Hazırlanışı:


Lahananın koçan kısmı ayıklanır ve çıkarılır.(Lahana alırken ortasına bastırın ve ortası hafifçe yumuşak olanı seçin) Yapraklar tek tek ayıklanır. İyice yıkanan yapraklar kaynar suda 10 dak. haşlanır. Haşlanan yapraklar süzülür ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta soğanlar (ne kadar çok soğan kullanırsanız sarmanın tadı o kadar güzel olur) küçük küçük doğranır ve tencerede ısıtılmış zeytinyağında pembeleştirilir. Ardından fıstıklar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir ve hepsi birlikte çevrilerek pirinçler kavrulur. Pirinç kavrulunca tüm baharatlar, kuş üzümü ve toz şeker eklenir ve bir iki defa hafifçe çevrilir. Bir su bardağı sıcak su eklenir ve suyunu çekene kadar altı kısık olarak pişirilir. Pişince altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta haşlanmış ve soğumuş lahana yapraklarının sert damar kısımları çıkarılır. (Bu kısımları tencerenin altına koyup, sarmaları bunların üzerine dizebilirsiniz.) Yapraklardan avuç içi kadar büyüklükte parçalar alınır , uç kısmına hazırlanan iç harcından konulur ve sarılır. Tüm lahanalar için aynı işlem yapılır. Sarılanlar tencerenin içine düzgün bir şekilde dizilir ve yerleştirilir.
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir ve üzerine bir tabak kapatılıp, sıcak su ilave edilip, kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra soğuması beklenir ve kesilmiş limon dilimleriye servis yapılır.


AFİYET OLSUN

ÇİKOLATALI CUPCAKE

  • Kek için
        1 yumurta
         60 gr tereyağı
         1 su bardağı elenmiş un
         3/4 su bardağı süt
         1 su bardağı toz şeker
         30 gr kakao
         1 çay kaşığı karbonat
         1 paket vanilya

    Üzeri için

         150 gr kakaolu fındık kreması
         150 gr bitter çikolata

  • Çikolatalı cupcake hazırlanışı


  • Çikolatalı cupcake: 
    Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Tereyağı, vanilya ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kakao, un, karbonat ve sütü ekleyip karıştırın.
    Ayrı bir kasede yumurtayı çırpın ve karışıma ekleyip karıştırın. Muffin kaplarına yağlı kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
    Soğuyan keklerin üzerine bıçak ile fındık kreması sürün. Sebze soyucu ile çikolatadan kıvrımlar kesin ve keklerin üzerini süsleyerek servis yapın.
    Çikolatalı cupcake artık hazır,
     Afiyet olsun.

  • KAŞARLI MİLFÖY ÇUBUKLARI



    Malzemeler:

    yarım paket milfoy hamuru
    yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
    1 yumurta sarısı
    un ( hamuru açmak için)
    toz biber,haşhaş,susam,çörek otu (isteğe göre)

    Hazırlanışı:

    Harika ve pratik bir tarif daha..
    Evimde her zaman ani misafir ağırlayan biriyimdir. Bu yüzden en pratik tariflerim mutlaka bulunur ve bu tariflerim den birini sizlerle bunu paylaşmak istiyorum.

    Dolaptan çıkarıp yumuşattığınız milföyleri tezgaha alın. Size bakan yüzüne yumurta sarısı sürün.

    Yumurta sürdüğünüz milföylerin üzerine kaşar peyniri ve isteğe göre toz biber serpin.
    Hepsine aynı işlemi uyguladığınız milföyleri 1-2 parmak kalınlığında boyuna dilimleyin. İsterseniz fotoğraftaki gibi burun isterseniz de düz bırakın.
    Hazırladığınız parçaları 2-3 cm aralıklarla yağladığınız fırın tepsisine dizin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.

    NOT: Kaşar yerine Parmesan peyniri kullanabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN..

    12 Ekim 2014 Pazar

    SEBZELİ MAKARNA

    Standart makarna tarifleri günümüzde çok kullanılıyor biraz değişik bir şeyler denemek gerektiğini düşünüyorum. SEBZELİ MAKARNA  vejeteryanların rahatlıkla yiyebileceği gibi bir tarif bu tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğer siz vejetaryan değilseniz bu tarife Tavuk ekleyerek lezzeti arttırabilirsiniz.. 

    Malzemeler:

    3 kişilik
    • Yarım paket makarna
    • Yarım kabak
    • 1 patlıcan
    • 1 yeşil biber
    • 200 gr. Mantar
    • 1 havuç
    • Yarım paket krema
    • Tuz, karabiber
    • Bir çorba kaşığından az tereyağ
    • dileğe göre baharat
    Yapılışı:

    Kabak, havuç, biberler, patlıcan ve mantar resimde gördüğünüz şekilde ya da dilediğiniz gibi ince doğranır. Makarna bir taraftan haşlanmaya bırakılır. Genişçe bir kapta tereyağı eritilir, havuçlar, mantarlar ve kabaklar ilave edilir. Devamlı karıştırarak yüksek ateşte mantar suyunu bırakmadan 2-3 dakika beraber sotelenir. Biberler ve patlıcan dahil edilir. Sebzeler kendini bırakınca “ne çok diri ne de çok pişmiş olacak. ” zevke göre pişirilir tuz ve karabiber ilave edilir. Krema eklenir. Krema ile 2 dakika kadar pişirilerek makarnanın üzerine gezdirilir. İsterseniz Tavukta ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

    MAYALI POAÇA


    Sevgili Arzu Ablamın Tarifi

    MALZEMELER


    • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak) oda sıcaklığında
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı süt (ılık)
    • 1 paket yaş maya
    • Yarım su bardağı sıcak su (mayayı eritmek için)
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı mahlep
    • Haşhaş veya susam
    İç Malzemeleri:
    • Peynir
    • Çekirdeksiz zeytin
    • Arzuya göre istediğiniz içi kullanabilirsiniz

    YAPILIŞI

    Her zaman yaptığım ve çok değer verdiğim ablamın tarifi bu tariften vaz geçemeyeceksiniz.

    Derin bir kapta önce sıvı malzemeleri hazırlıyoruz. Öncelikle maya ve sıcak suyu katıp mayayı eritelim parmaklarımızla. Eriyen karışıma şeker, tuz ve mahlebi katıp bunları da eritelim. Sonra ılık süt, sıvı yağ ve yumurtaları (tekinin sarısını ayırarak) katalım. Bunları iyice yedirince unu yavaş yavaş katmaya başlayalım ama kıvamını kaçırmadan, bunun için yavaş hareketlerle bir elimizle yoğurma kıvamını oluşturalım diğer elle un katalım. Un çok ister ama siz ele yapışmayı bıraktığı an un katmayı bırakın, yumuşak bir hamur olmalı. Sonra üzerini kapatıp mayalanması için 20 dakika bekleyin. Mayalanan hamuru yuvarlayıp avuç yardımıyla içini açıp malzeme doldurup kapatıp yuvarlıyoruz. Arzuya göre istediğiniz şekli verin. Yağlı kağıda yaptığınız poğaçaları bırakalım ve üzerine yumurta sarısını sürüp susam (haşhaş) serpip sıcak 180 derecelik fırında altlı üstlü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

    TON BALIKLI MAKARNA

    Sevgili Annemin sürekli yaptığı Hemen 15 dakika da hazır olabilecek,pratik makarna tarifi,
    Malzemeler


    Yarım paket makarna
    1  kutu konserve ton balık
    1 kutu konserve mısır(ben koymadım)
    2 yemek kaşığı tereyağ
    2 çay kaşığı tuzpul biber
    maydanoz

    Yapılışı
    Makarnayı kaynayan suya, tuz ve biraz da sıvı yağla birlikte bırakıyoruz. Birbirine yapışmaması için yağ ilavesi. Haşladıktan sonra, haşlama suyunu süzüyoruz.2 kaşık tereyağını tencerede eritip, makarnamı ilave ediyoruz. Bir karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Üzerine ton balık ve süzülüp sudan geçirilmiş mısırları ilave ediyoruz Üzerine maydanoz ve pul biber serpiyoruz. 
    Afiyet olsun..