20 Nisan 2015 Pazartesi

GLAZÜRLÜ KURABİYE (RENKLİ KURABİYE)


Malzemeler
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
150 gr tereyağı (yumuşamış)
1 yumurta (sarısı hamura akı glazüre)
aldığı kadar un

Glazür için

2-3 damla limon suyu
1 çay bardağı pudra şekeri
çeşitli renklerde gıda boyala




BU TARİFİ SÜREKLİ YAPIYORUM VE SİZLERLE DE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
YAPILIŞI

Hamur için olan malzemeleri bir kaba alarak kurabiye hamurlarına nispetle daha sert olan bir hamur yoğuralım. Hamuru 0,5 cm kalınlığına açalım. Dağılabilir endişe ekmeniz gerek yok. Altlı üstlü yağlı kağıt serip habmuru yağlı kağıt içinde açalım. Elinizdeki çeşitli kalıplarla keserek yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım. 180 derecede yaklaşık 10-15 dk pişirelim. Üzerleri beyaz olmalı. Eğer fazla pişirirseniz yerken sertlikten yemeniz mümkün olmaz. Ben 12 dk. pişirirek güzel sonuç aldım.

Glazür için yumurta akını bir fiske tuz ile iyice bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.Limon suyunu ekleyelim. Pudra şekerinin hepsini koymak yerine yavaş yavaş glazür koyu muhallebi kıvamını alana kadar ekleyelim. Glazürü istediğiniz renkteki gıda boyaları ile renklendirerek renkli glazürler elde edebilirsiniz. Ben baya değişik tasarımlar yaptım. Siz de hayal gücünüzü kullanın.  Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder