20 Nisan 2015 Pazartesi

REVANİ

                                                                                       MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı irmik
1 buçuk su bardağı un
2 kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN;

 3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2 damla limon suyu

YAPILIŞI;


Öncelikle şerbet kaynatılır ve soğumaya alınır. Bütün malzemeler derin bir kaba alınır hiç karıştırmadan. Alınan malzemeler bir mikser yardımıyla 5-10 dk kıvam alana kadar karıştırılır. Yağlı Büyük borcama veya tepsiye dökülür ve 175 derecelik sıcak fırına konur. Altlı üstlü kızarıncaya kadar fırında kalır kesinlikle sönmemesi için fırını üstü kızarmaya başlayıncaya kadar açmayın. Kızaran Revaniyi çıkarınca dilimlenir ve soğumuş şerbet üzerine dökülür. İsteğe göre süslenerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder