7 Ekim 2014 Salı

ISPANAKLI KEK



MALZEMELER

  • 1 su bardağı haşlanmış ve püre edilmiş ıspanak yaprakları
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
Muhallebisi için;
  • 1 kg süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 125 gr tereyağı
  • 2 çay bardağı un
  • 3-4 parça dövülmüş damla sakızı

YAPILIŞI

Yumurtalar ve şeker güzelce çırpılır, diğer malzemeler de eklenir. Unu 1 su bardağı ekleyip kıvamına göre 1 veya 2 yemek kaşığı daha un eklenebilir. En son püre halindeki ıspanak da ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. 170 derece fırında pişirilir, o sırada muhallebimizi hazırlayalım. Yağı bir tencerede eritin. Eriyen yağın üzerine 2 çay bardağı unu süzgeç yardımıyla eleyin (topaklanmaması için) ve hafif ateşte biraz kavurun. Daha sonra soğuk sütü ilave edin. Süt kaynarken şeker ve dövülmüş damla sakızını da ilave edin ve sürekli karıştırın. Fokurdamaya başladığında ateşin altını kapatın. Daha sonra kekin dilediğiniz şekilde arasına ve üzerine muhallebi eşit şekilde yayabilirsiniz. Ben üzerine kullandım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder