9 Ekim 2014 Perşembe

FELLAH KÖFTESİ

Fellah Köftesi

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
1 adet soğan – rendelenmiş
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı un
Su- kıvam vermek için
Tuz
Karabiber
Kimyon
 
Sosu için Malzemeler
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz – ince kıyılmış
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI


Bulguru 2 bardak sıcak su ile ıslatın. 4 dakika kadar demlenmeye bırakın. Bulgur şiştikten sonra diğer malzemeleri ekleyip, hepsini birlikte yoğurun. Köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Çok katı olursa ara ara su veya katı olursa ara ara un ilave edin. Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapıp parmağınızla ortasına bastırıp düğme şekli verin. Un serpilmiş tepsiye koyun ve böyle bitene kadar devam edin. Sonra kaynayan suda haşlayıp süzün.

Sos için; Derin bir tencerede zeytin yağını veya sıvı yağı ısıtın, doğranmış soğanları kavurduktan sonra salçaları koyup kavurun tüpün altını kapatıp maydanozu ve haşlanmış köfteleri içine alın ve harmanlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder